torstai 9. elokuuta 2012

Kuka olen? Miksi lähdin politiikkaan?

Tähän on nyt tultu, että päätin lähteä politiikkaan. Lienee siis paikallaan perustella valintaani.

Ensiksi voisin kertoa itsestäni. Nimeni on Ville Lappalainen. Olen 29-vuotias synnynnäinen Espoolainen. Olen lähes koko ikäni asunut hienossa Espoon Viherlaaksossa, mutta nykyään asun Lähderannassa. Olen ylioppilaaksi kirjoittanut Viherlaakson lukiosta vuonna 2001, jonka jälkeen olen opiskellut muutaman vuoden sosionomiksi Kauniaisten DIAK:issa, kunnes musiikki tuli ja vei sydämeni ja koulu jäi. Sen jälkeen opiskelin vielä muutaman vuoden kulttuurituotantoa Kauniaisten HUMAK:issa syventääkseni musiikkialan tuntemusta, mutta musiikin työt veivät jälleen.

Työurani on nuoresta iästä huolimatta ollut erittäin laaja. Olen ollut mm. varastotyöntekijä, näyttelijä, roudari, avustustyöntekijä, IT-työntekijä, muusikko, toimistotyöntekijä, toimitusjohtaja, mutta suurimmat työurani olen tehnyt erilaisten bändien äänimiehenä & kiertuemanagerina, seurakunnan nuorisotyönohjaajana ja taksikuskina. Tällä hetkellä olen päätoimisesti Espoon tuomiokirkkoseurakunnan nuorisotyönohjaaja.

Tämä kirjava työhistoriani onkin ehkä pääsyy, minkä takia haluan lähteä nyt politiikkaan. Olen nähnyt elämää Espoossa, Suomessa ja maailmalla hyvin monesta näkökulmasta edellisissä töissäni. Olen nähnyt hyvin monenlaisia ihmiskohtaloita. Ja olen nähnyt paljon epäkohtia, joihin haluan puuttua.

Mielestäni nyky-yhteiskunta on raaistunut liikaa. Emme enää välitä toisistamme, tai luonnosta. Tai jos välitämme toisista, niin välitämme vain meidän omasta kylästä, omasta kunnasta, omasta maasta, ja pidämme vain heidän puolia, emmekä muiden. Haluan tähän muutoksen.

Tätä muutosta lähden nyt tekemään hakemalla Espoon kunnallisvaltuutetuksi Vihreiden ehdokkaana. Miksi Vihreät? En ole ikinä ollut puoluepoliittinen, ja puolueen valitseminen olikin aluksi hyvin vaikeaa. Selvänä oli lähtökuopista, etten perussuomalaisiin lähtisi. He eivät edusta minusta samoja tasapuolisuuden ja oikeudenmukaisuuden arvoja kuin minä haluan edustaa. Pitkien harkintojen jälkeen koin lähimmäksi minua Kokoomuksen ja Vihreät, joista käännyin Vihreiden puolelle ympäristöarvojen takia. Olen koko lapsuuteni viettänyt Espoon metsissä, tai Lapissa perheemme mökillä, ja minulle luonto on erittäin tärkeä.

Mitä minä voin tehdä kunnallisvaltuutettuna? Minulla on erittäin vahva näkemys Espoon nuorison asioista, sekä musiikkiasioista. Kumpikin näistä on kovasti sydäntäni lähellä, mutta kunnallisvaltuutettuna haluaisin ehkä panostaa enemmän nuorison asioihin.

Politiikkaa ei tehdä yksin, ja minullakin on omat taustajoukkoni. Minulla ei ole kampanjapäälikköä, vaan minulla on manageri: Fresh Tunes Finlandin Jussi Hautala. Jusu on minun ystäväni jo vuosien takaa, ja synnynnäinen Espoolainen hänkin. Jussi on päivätöikseen manageri ja hänellä on vahva näkemys promootioasioista, ja tulee vastaamaan meikäläisen kampanjasta. Tämän lisäksi minua auttaa tyttöystäväni, muut ystäväni, vanhemmat, yms. läheiset ihmiset.

Mutta eniten tarvitsen Sinun apuasi. Äänestä minua. :)

1 kommentti:

  1. STL stands for “stereolithography” – it is a 3D rendering that contains solely a single shade. This is usually the file format you'd use with desktop 3D printers. Gambody is the net marketplace the place you can to|you presumably can} obtain online game and comedian book fashions in STL file format. High-poly, amazingly detailed and absolutely error-free 3D fashions recordsdata optimized each type|for NURSING BRAS all sorts} of 3D printers. This web site is completely dedicated to 3D printers, and most 3D fashions are uploaded as STL recordsdata that may be} easily 3D printed. Each model comes with a 3D preview, photos of the printed product, and print settings.

    VastaaPoista