sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Ajatuksia nuorisotakuusta

Kävin tutustumassa Nuorisotakuu-projektiin, mistä mainitsin edellisessä kirjoituksessa. Muistutuksena: Nuorisotakuu on projekti jonka idea on "taata alle 25-vuotiaille sekä alle 30-vuotiaille vastavalmistuneille koulutus-, harjoittelu-, työpaja- tai työpaikan kolmen kuukauden sisällä työttömäksi ilmoittautumisesta. Nuorisotakuuseen kuuluu myös koulutustakuu, joka takaa jokaiselle juuri peruskoulunsa päättäneelle koulutuspaikan." -nuorisotakuu.fi. Kuvasin aiheesta pienen videon, jossa kerron ajatuksistani:Nuorisotakuusta löytyy myös oma esittelyvideo Vimeosta, mikä kannattaa katsoa:


Nuorisotakuu Road Show Gloriassa oli aika tiivis kolmetuntinen tapahtuma. Positiivinen yllätys oli työministerimme Lauri Ihalainen, jonka nyt näin ensimmäistä kertaa livenä. Ministeri osasi oikeasti puhua selkeästi, ja kuin ihminen - ei poliitikko. Ja Paleface on aina ilo nähdä.

Mulla rupesi heti pyörimään päässä vaikka minkälaisia ideoita, miten tätä nuorisotakuuta voisi toteuttaa Espoossa. Laitoin heti kyselyn menemään omassa työpaikassani (olen nuorisotyönohjaajana Espoon tuomiokirkkoseurakunnassa) että voitaisiinko meille luoda pari harjoittelupaikkaa työttömille media-assistenteille. Tämän lisäksi rupesin haaveilemaan siitä, että Espooseen voitaisiin luoda erillinen nuorisotakuu-työryhmä, mikä ottaisi tämän projektiin hoitaakseen. Jos näin kävisi, haluaisin ehdottomasti olla siinä ryhmässä mukana.

Auttakaa ja äänestäkää ;)

PS: Sit vielä porkkanana koko Helsinki-Shangri-La:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti